Agregat do mroźni

W każdej sporej restauracji znajdują się pomieszczenia, które służą do przechowywania składników albo gotowych potraw. O ile restauracja serwuje catering, dania przygotowywane są wcześniej i schładzane, dzięki czemu zachowują świeży wygląd i odpowiedni smak nawet kolejnego dnia. W komorze chłodniczej przechowuje się głównie warzywa oraz produkty pochodzenia zwierzęcego.

W wielu restauracjach chłodzone są w nich również napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który umożliwia zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu albo postawić w środku świetny kontener. Cała trudność polega na tym, by w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. Jeśli komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które pozwoli ją należycie schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat na prawdę bardzo często ma wbudowane oświetlenie, które znacząco ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, niemniej jednak ciągle dodatnią temperaturę. Natomiast jeżeli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi kupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, przykładowo. przygotowywaniem mieszanek warzyw albo produktów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Więcej informacji na stronie: agregat sufitowy do komory mroźniczej.